ua en ru

Триметрові паркани не допоможуть владі ігнорувати вимоги народу, - Тимошенко

Триметрові паркани не допоможуть владі ігнорувати вимоги народу, - Тимошенко Фото: Юлія Тимошенко

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко впевнена, що народ може відстояти свої права і "перемогти владу, лише об’єднавшись у потужну силу". Про це політик заявила журналістам в парламентських кулуарах, коментуючи вчорашню перемогу ошуканих споживачів фінансових послуг.

На думку керівника фракції, "на жаль, сьогодні тільки під тиском людей влада може відступити на крок, зробити поступку людям".

За словами лідера "Батьківщини", доказом "страху" влади перед народом були "ті сотні автобусів із силовиками, які заполонили вчора увесь центр міста".

"Люди виступили проти політики Гонтаревої, Фонду гарантування вкладів і виступили достатньо масштабно. Влада – і президент, і Кабінет міністрів, і силові структури – знала, що збирається ця акція. Через страх перед людьми влада побудувала триметрові паркани навколо Адміністрації президента. Нарешті "стіна Яценюка", яку він нібито будував на кордоні з Росією, згодилася, щоб огородити парканом Адміністрацію президента", – зазначила Тимошенко.

На переконання лідера "Батьківщини", учора прості люди перемогли, оскільки був підписаний законопроект про повернення заощаджень ошуканим вкладникам банку "Михайлівський".

Вона також нагадала, що після акцій протесту вчителі добилися збільшення окладів, а аграрії – продовження на рік мораторію на продаж землі.

Крім того, Тимошенко спростувала інформацію, яка вчора була поширені у ЗМІ щодо неї та партії Батьківщина".

Вона запевнила, що "Батьківщина" і надалі захищатиме людей, попри те, що влада спустила проти неї "всіх пропагандистських псів режиму". "Той шабаш, який творився вчора у ЗМІ проти мене особисто, переходить всі межі", - заявила політик, додавши, це було підготовлено так само, як "це було за часів Януковича".