ua en ru

Трьох поліцейських викрили у хабарництві впродовж одного дня

Трьох поліцейських викрили у хабарництві впродовж одного дня Фото: затримання поліцейських-хабарників

Двох із них затримано в Одесі, ще одного - в Івано-Франківську

В Івано-Франківській області неправомірну вигоду вимагав в. о. начальника сектору дозвільної системи, а в Одесі до незаконного збагачення вдалися дільничний офіцер та слідчий поліції. Цих співробітників затримали оперативники протягом одного дня, повідомляє прес-служба Національної поліції України.

Зазначено, що в Івано-Франківську в. о. начальника сектора дозвільної системи було викрито у систематичному вимаганні коштів за отримання дозвільних документів на зброю.

"Так, від одного з чоловіків, який мав намір оформити дозвіл на травматичну зброю, капітан поліції зажадав 9 тисяч гривень. Стверджуючи, що інакше чоловік не отримає документи. Заявник приніс гроші поліцейському до службового кабінету. 30-річний посадовець був відразу затриманий спільними зусиллями оперативників внутрішньої безпеки поліції, УСБУ та прокуратури Івано-Франківської області", - йдеться в повідомленні.

За даними поліції, аналогічний вид "заробітку" обрав і співробітник превенції поліції Одеси.

"Дільничний офіцер Приморського відділу поліції "стягував" плату з осіб, умовно звільнених від покарання. Наприклад, за надання дозволу піднаглядній особі на проживання не за місцем реєстрації поліцейський вимагав кілька тисяч гривень. У разі відмови платити хабарі дільничний погрожував дати "підопічному" таку характеристику, з якою повернення до виправної установи ставало неминучим. Прокуратурою Одеської області за фактом неправомірної діяльності поліцейського було розпочате кримінальне провадження", - доповіли у відомстві.

Там додали, що черговий раз старший лейтенант поліції свою згоду на виїзд одного з одеситів за межі міста "оцінив" у 10 тисяч гривень: сім тисяч отримав під час першої зустрічі, а потім - ще три, однак скористатися чужими грошима дільничному не вдалося, бо після одержання останньої суми хабара його затримали правоохоронці.

Крім того, цього ж дня ще одного одеського поліцейського затримали з хабаром в іноземній валюті.

"Затриманий - 25-річний слідчий Біляївського відділу поліції Одеси. Саме у його провадженні опинилися матеріали щодо розслідування крадіжки групою осіб металобрухту на водонапірній вежі. Серед фігурантів справи - 24-річний місцевий житель. Під час спілкування з його батьком поліцейський акцентував, що може посприяти уникнути відповідальності його синові, щоправда за 500 доларів США винагороди", - з'ясували в поліції.

altaltaltaltaltaltaltaltaltalt
Фото: затримання поліцейських на хабарі

У порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу співробітника поліції Івано-Франківська та його одеських колег затримано, вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники СБУ спільно з прокуратурою викрили на хабарі оперуповноваженого одного з відділів Національної поліції у Херсонській області.