ua en ru

Трьох людей звинуватили у вбивстві словацького журналіста Кучака

Трьох людей звинуватили у вбивстві словацького журналіста Кучака Фото: журналіст Ян Куцяк (facebook.com/Aktuality.sk)

П'ятеро інших осіб, затриманих в тому ж рейді, були звільнені

У Словаччині звинувачують трьох осіб у навмисному вбивстві журналіста Яна Куцяк і його нареченої. Про це повідомляє Reuters.

Як повідомляє видання, підозрювані були затримані вранці в четвер, 27 вересня. П'ятеро інших осіб, затриманих в тому ж рейді, були звільнені, розповіли в Держпрокуратурі.

Раніше в понеділок, 17 вересня, влада Словаччини визначила можливого свідка у справі вбивства словацького журналіста Яна Куцяка.

Прокурор, який відмовився назвати своє ім'я, сказав, що влада також скоротила кількість можливих мотивів вбивства до двох. Він також відмовився відповідати на питання про те, чи є дана людина підозрюваним або свідком.

Нагадаємо, Європейський парламент закликав Євросоюз краще захищати журналістів і вимагає від Словаччини забезпечити незалежне міжнародне розслідування вбивства журналіста Яна Куцяка.

Зазначимо, раніше повідомлялося, в Словаччині після вбивства журналіста Яна Куцяка партія Most-Hid, що входить в парламентську коаліцію, ініціювала дострокові вибори. Зазначимо, що секретар Ради безпеки Вилиам Джассен і помічник прем'єр-міністра Марія Троскова залишили посади в уряді. Раніше міністр культури Словаччини Марек Мадарич подав у відставку після вбивства журналіста.