ua en ru

Убивство журналіста в Словаччині: слідство заявило, що є свідок

Убивство журналіста в Словаччині: слідство заявило, що є свідок Фото: журналіст Ян Кучак (facebook.com/Aktuality.sk)

Це вперше за півроку після вбивства у розслідуванні сталися зрушення

У понеділок, 17 вересня, влада Словаччини визначила можливого свідка у справі вбивства словацького журналіста Яна Куцяка. Про це повідомляє Reuters.

Як зазначає видання, на прес-конференції прокурор, який здійснює нагляд у справі, заявив, що ця особа "могла бути присутньою на місці злочину або неподалік від місця злочину в той час, коли було скоєно вбивство, і може мати інформацію".

Прокурор, який відмовився назвати своє ім'я, сказав, що влада також скоротила кількість можливих мотивів убивства до двох. Він також відмовився відповідати на питання про те, чи є ця особа підозрюваним, чи просто свідком.

Як повідомляє видання, ймовірний свідок - чоловік з бородою та темним волоссям віком близько 30 років.

Прокурор прозвітував перед журналістами після того, як понад 300 словацьких журналістів і видавців минулого місяця розкритикували поліцію за відсутність прогресу в розслідуванні вбивства Куцяка та корупції, про яку писав убитий журналіст.

Нагадаємо, Європейський парламент закликав Євросоюз краще захищати журналістів і вимагає від Словаччини забезпечити незалежне міжнародне розслідування вбивства журналіста Яна Куцяка.

Відзначимо, раніше повідомлялося, в Словаччині після вбивства журналіста Яна Куцяка партія Most-Hid, що входить в парламентську коаліцію, ініціює дострокові вибори. Зазначимо, що секретар Ради безпеки Вилиам Джассен і помічник прем'єр-міністра Марія Троскова залишили посади в уряді. Раніше міністр культури Словаччини Марек Мадарич подав у відставку після вбивства журналіста.