ua en ru

Вимога відставки Луценка на руку Януковичу і його поплічникам, - політолог

Вимога відставки Луценка на руку Януковичу і його поплічникам, - політолог Фото: Юрій Луценко

Вимога відставки генпрокурора Юрія Луценка, яку озвучив народний депутат Єгор Соболєв, може бути частиною спланованої кампанії, мета якої нейтралізувати ключову фігуру, яка створює загрозу для награбованих мільярдів Януковича і його поплічників. Таку думку політолога Віктора Уколова на своїй сторінці в соцмережі Facebook опублікувала Лариса Сарган.

Кому і чим заважає генеральний прокурор Луценка - Віктор Уколов: "Сьогодні голова комітету ВР з питань запобігання і пр...

Опубліковано Ларисою Сарган 9 листопад 2016 р.

За словами Уколова, атака на генпрокурора почалася, як тільки він відібрав у керівника департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергія Горбатюка справи про фінансові зловживання "сім'ї" Януковича, вимагаючи підготувати їх до заочного судового процесу.

"Горбатюк неодноразово заявляв, що не вважає слідство затягнутим, нагадуючи, що справа розстрілів біля телецентру в Литві розслідувалася 25 років. Але розслідування та заочний розгляд справи проти Януковича і його соратників за створення злочинної організації, якого домагається Юрій Луценко - це довгоочікуване продовження революції Гідності. Те, що створює загрозу для злочинців і дає реальну надію покарання. Мова йде не про мільйони, і навіть не про сотні мільйонів - про мільярди гривень. Учасники Євромайдану: і Юрій Луценко, і Єгор Соболєв і ми з вами - чи мають право і повинні побачити результат: вирок суду та конфіскації награбованого майна", - підкреслив він.

Однак, за словами Уколова, через принципову позицію Сергія Горбатюка уникати заочного судового процесу, ситуація дійшла до загрози втрати частини активів, з яких на Заході почали знімати арешт, не отримуючи інформації з України про розслідування і проведення суду.

"Який тоді сенс у тому, щоб вимагати відставки генерального прокурора, єдиного, хто зважився вимагати прискорення розслідування і передачі справ проти Януковича в суд? Пояснень може бути два. Чи це втома, відчай і злість, що відключають розум - зрозумілі емоції для тих, хто був на Майдані. Або це точний розрахунок тих, хто під загрозою втрати награбованих мільярдів, хоче вибити ключову фігуру, яка створює загрозу для них - генерального прокурора", - зазначив Уколов.