ua en ru

Транзиту газу через Україну в ЄС до розірвання контракту ніщо не загрожує, - Новак

Транзиту газу через Україну в ЄС до розірвання контракту ніщо не загрожує, - Новак Фото: Олександр Новак (kremlin.ru)

Російська сторона запевнила Єврокомісію в надійності транзиту свого газу через Україну

Транзит російського газу через Україну в Європейський Союз надійний і до моменту розірвання контракту між "Газпромом" і "Нафтогазом" у судовому порядку йому ніщо не загрожує. Про це заявив міністр енергетики Росії Олександр Новак, передають російські ЗМІ.

Зокрема зазначено, що Новак провів телефонну розмову з віце-президентом Єврокомісії з Енергосоюзу Марошем Шефчовичем, в ході якої останній передав стурбованість України за підсумками Стокгольмського арбітражу.

"Відбулася телефонна розмова Новака і Шевчовича. Марош Шефчович передав стурбованість української сторони, що виникли за підсумками Стокгольмського арбітражу. Міністр Новак запевнив, що транзит газу з Росії до Європи не перебуває під загрозою, транзит залишається таким же надійним, як і раніше. До моменту розірвання контракту між "Газпромом" і "Нафтогазом" у судовому порядку транзиту газу через Україну ніщо не загрожує", - повідомили в російському Міненерго.

Там також додали, що Новак і Шефчович підтвердили готовність підтримувати тісний контакт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російський концерн "Газпром" почав процедуру розірвання контрактів на поставки і транзит газу з українським "Нафтогазом" у Стокгольмському арбітражі.