ua en ru

Транзит українських вантажівок територією РФ у 5,5 разів більший за транзит російських фур через Україну

Транзит українських вантажівок територією РФ у 5,5 разів більший за транзит російських фур через Україну Фото: обсяги українського транзиту по території Росії в рази більше

За 26-28 лютого через кордон України в напрямку РФ виїхали 1129 вантажівок української реєстрації

Транзит українських вантажівок територією РФ у 5,5 разів більший за транзит російських фур через Україну. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України (МІУ).

"За останні три дні з моменту відновлення звичайного режиму транзиту, фури з українською реєстрацією перетинали кордон у напрямку РФ чи звідти у 5,5 разів більше, ніж вантажівки російської реєстрації", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за період 26-28 лютого через кордон України в напрямку РФ виїхали 1129 вантажівок української реєстрації, повернулися - 691. За цей же час на територію України в'їхали всього 211 транзитних фур, зареєстрованих в РФ, виїхали - 119.

"Статистика свідчить про те, що обсяги українського транзиту територією Росії в рази більші. Саме тому Україна, вітчизняний бізнес і перевізники зацікавлені у взаємному безперешкодному транзиті територією обох країн", - зазначають у МІУ.

Нагадаємо, станом на ранок 29 лютого за повідомленням Оперативного штабу транзит вільно рухається по території України.