ua en ru

Транспортування газу у Дніпропетровській області скоротилось майже на 7%

Транспортування газу у Дніпропетровській області скоротилось майже на 7% Падіння обсягів транспортування газу в регіоні сталося через скорочення його використання

За вісім місяців цього року обсяг транспортування природного газу ПАТ "Дніпропетровськгаз" склав 1,1 млрд куб. м, що на 80,5 млн куб. м (6,8%) менше, ніж за аналогічний період 2015 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби компанії.

У компанії наголошують, що падіння обсягів транспортування газу в регіоні сталося через скорочення його використання – і це стосується, перш за все, побутових та промислових споживачів. Так, за минулий рік населення зменшило споживання газу на 59,5 млн куб. м., промислові підприємства - на 31,4 млн куб. м.

Через таке скорочення обсягу розподілу природного газу ПАТ "Дніпропетровськгаз" недоотримало майже 38 млн грн запланованої тарифної виручки.

"Станом на 1 вересня 2016 року дефіцит обігових коштів підприємства за рахунок "паперових зарахувань" становить 84 млн грн", - говорить фінансовий директор ПАТ "Дніпропетровськгаз" Ганна Улько. – А це 35% від нарахувань за розподіл природного газу населенню".

До того ж заборгованість бюджетних організацій та ТКЕ ставить під загрозу стабільну роботу ПАТ "Дніпропетровськгаз". "Нині борг тепловиків перед нашою компанією становить 20,6 млн грн, а це в свою чергу може ускладнити своєчасний початок опалювального сезону у Дніпропетровській області", - коментує комерційний директор ПАТ "Дніпропетровськгаз" Віталій Косенко.