ua en ru

Transparency закликає Мін'юст дозволити НАЗК карати за невчасно подані е-декларації

Transparency закликає Мін'юст дозволити НАЗК карати за невчасно подані е-декларації Фото: Transparency International

Transparency закликає держоргани перевірити своєчасність подання е-декларацій працівниками

Transparency International Україна закликає Міністерство юстиції України дозволити Національному агентству з питань запобігання корупції карати за невчасно подані е-декларації. Про це йдеться у повідомленні на сайті організації.

"Українці досі не побачили покарання посадовців, які невчасно прозвітували про свої статки. Причина в тому, що документ, яким регулюється процес перевірки декларацій НАЗК, досі не зареєстрований в Мін'юсті. Transparency International Україна закликає Міністерство юстиції провести державну реєстрацію порядку проведення контролю та повної перевірки декларацій, затвердженого НАЗК 11 листопада. Без цього агенство не може перевіряти декларації та карати порушників", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Transparency закликає органи держави, місцевого самоврядування якнайшвидше перевірити, чи своєчасно їх теперішні та колишні працівники подали е-декларації.

"Ми сподіваємося, що Мін’юст не буде затягувати з реєстрацією порядку перевірки декларацій. Переконливо закликаємо міністерство дозволити НАЗК виконувати свої функції, а НАЗК - якнайшвидше почати перевірку своєчасності подання декларацій після юстування порядку", - зазначив старший аналітик ТІ Україна Олександр Калітенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генпрокуратура направила в НАЗК матеріали на нардепів за невиправлені е-декларації.