ua en ru

Transparency звинувачує Порошенко в зриві електронного декларування

Transparency звинувачує Порошенко в зриві електронного декларування Фото: Юрчишин заявив, що голові Держспецзв'язку потрібної піти у відставку

Відсутність сертифікації системи дозволить корумпованим чиновникам уникнути кримінальної відповідальності

Правозахисна організація Transparency International Україна звинувачує президента Петра Порошенка у зриві системи електронного декларування, за якою чиновники повинні звітувати про свої фінансові справи. Про це передає BBC.

Правозахисники закликають відповідальних за зрив чиновників піти у відставку.


Система електронного декларування, як і було заплановано, заробила 15 серпня, проте без передбаченої законом сертифікації.

Представники Transparency стверджують, що це дозволить корумпованим чиновникам уникнути кримінальної відповідальності.

"Я повинен сказати представникам глобального Transparency International, людям, які дуже впливають на інвестиційний рейтинг країни, про те, що наш президент не тримає слово", - заявив виконавчий директор Transparency Україна Ярослав Юрчишин журналістам у Києві.

Юрчишин закликав піти у відставку голову Держспецзв'язку Леоніда Євдоченко і голову антикорупційного агентства Наталю Корчак.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Корчак звинуватила компанію "Міранда" у зриві атестації програмного забезпечення для електронного декларування.