ua en ru

За транші МВФ Україна заплатить жорстким контролем з боку міжнародних кредиторів, - Медведчук

Лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук заявив, що за нові транші МВФ Україна заплатить сповна - країну чекають жорсткий і системний контроль з боку міжнародних лихварів, а українцям доведеться забути і про соціальні гарантії, і про соціальний захист.

"Боргова яма, в якій опинилася наша країна в результаті самовідданої" діяльності "реформаторів-камікадзе", стане ще глибше - МВФ схвалила надання Україні другого траншу кредиту у розмірі 1,7 млрд дол.... Щоб отримати жаданий позику, український уряд погодився на чергові поступки кредиторам", - заявив Медведчук.

Він зазначає, що умови отримання нового траншу зафіксовані в листі про наміри, підписаному Президентом, прем'єр-міністром, міністром фінансів і главою НБУ.

"Щоб убезпечити себе від несподіванок - в особі погано контрольованої ВР, Кабмін і МВФ розробили важелі тиску на парламент. Уряд обіцяє кредиторам заручитися підтримкою коаліції. Якщо ж у ВР будуть прийняті закони, що йдуть врозріз з вимогою кредиторів, "уряд подасть Президенту пропозиції щодо вето, і Президент їх ветує", - заявив Медведчук.

Лідер "Українського вибору" зазначив, що МВФ буде регулярно отримувати від усіх структур у Києві повну інформацію про стан економіки і фінансів країни.

"Так що за транші Україна заплатить сповна - жорсткий і системний контроль з боку міжнародних лихварів, а значить, і відсутність політичної та фінансово-економічної самостійності гарантовані", - резюмував Медведчук.