ua en ru

Трамп заявив, що США не потребує нафти і газу з Близького Сходу

Трамп заявив, що США не потребує нафти і газу з Близького Сходу Фото: Дональд Трамп (fpresident.gov.ua)

Він заявив, що США володіє достатніми запасами ресурсів, щоб забезпечити себе

Президент США Дональд Трамп заявив, що США не потребують нафти і газу з Близького Сходу. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter Трампа.

Зокрема, він заявив, що США є виробником енергії "номер один у світі", тому не потребують нафти і газу з цього регіону.

"Оскільки за останні кілька років ми досягли великих успіхів у галузі енергетики, ми є чистим експортером енергії, а тепер є виробником енергії номер один у світі. Нам не потрібна нафта і газ з Близького Сходу, і насправді там дуже мало танкерів, але це допоможе нашим союзникам", - написав Трамп.

Раніше Трамп розпорядився відкрити стратегічні запаси нафти через атаки на нафтопереробні заводи в Саудівській Аравії. Також він зазначив, що США чекають від Ер-Ріяда припущень про те, хто стояв за нападом на Saudi Aramco, і будуть діяти, виходячи з отриманих даних.

Нагадаємо, 14 вересня на одному з найбільших в світі нафтопереробних заводів саудівської компанії Saudi Aramco сталася пожежа. Причиною пожежі влада назвали атаку дронов. Відповідальність за напад на саудівський НПЗ взяли єменські повстанці - хусити.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що ціни на нафту злетіли після атаки на нафтопереробний завод в Саудівській Аравії. Нафта марки Brent подорожчала на 11 відсотків і продавалася за 66,82 долара за барель, а нафта американської марки WTI - за 60,19 доларів (плюс 10 відсотків).