ua en ru

Трамп заявив, що Росія допомагає Північній Кореї обходити санкції

Трамп заявив, що Росія допомагає Північній Кореї обходити санкції Фото: Дональд Трамп (flickr.com/whitehouse)

При цьому Трамп відзначив зусилля Китаю в подоланні кризи навколо ядерної програми КНДР

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп звинуватив Російську Федерацію в тому, що вона надає допомогу Північній Кореї подолати міжнародні санкції. Про це президент США заявив в інтерв'ю агентству Reuters.

За його словами, Росія абсолютно не допомагає вирішити проблему з КНДР. При цьому він відзначив зусилля Китаю, блокуючого поставки нафти і вугілля в Пхеньян.

"Росія не допомагає нам з Північною Кореєю взагалі. Те, в чому Китай нам допомагає, Росія зводить до нуля. Іншими словами, вона перекриває те, що робить Китай", - Трамп, додавши, що Пекін міг би робити ще більше для подолання кризи навколо північнокорейської ядерної програми.

Крім того, Трамп заявив, що президент РФ Володимир Путін міг багато зробити для того, щоб перешкодити поліпшення відносин Москви і Вашингтона.

"Але, на жаль, у нас не дуже тісні відносини з Росією, і в деяких випадках буває, що те, що Китай забирає, Росія дає. Таким чином, чистий результат не такий хороший, яким він міг би бути", - додав президент США.

Нагадаємо, в грудні Трамп заявив, що Російська Федерація і Китайська Народна республіка названі загрозою для Сполучених Штатів Америки на зовнішньополітичній арені.