ua en ru

Трамп заявив, що готовий зняти санкції з РФ в обмін на скорочення ядерних арсеналів

Трамп заявив, що готовий зняти санкції з РФ в обмін на скорочення ядерних арсеналів Фото: Дональд Трамп

Трамп готовий запропонувати Путіну зняття санкцій за умови скорочення ядерних арсеналів

Новообраний президент США Дональд Трамп заявив, що готовий запропонувати президенту Росії Володимиру Путіну зняття санкцій в обмін на скорочення ядерних арсеналів. Про це повідомляє BBC.

"Проти Росії введені санкції - давайте подивимося, чи не можна досягти хороших домовленостей з Росією. Для початку, я вважаю, що ядерну зброю треба скорочувати і скорочувати дуже суттєво, це могло б бути складовою частиною цього процесу. Однак Росія зараз сильно страждає через санкціі, а я думаю, що може статися щось таке, від чого багато людей виграють", - сказав він.

Трамп в інтерв'ю газетам Bild і Times також розкритикував російську кампанію в Сирії, заявивши, що вона призвела до жахливої гуманітарної ситуації.

Він заявив, що почне свою діяльність на посту президента США з того, що буде довіряти Путіну і канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, але довго це може і не протривати.

Трамп повідомив, що всього через кілька тижнів після вступу на свою посаду запропонує Великобританії "справедливу" угоду, щоб зробити вихід країни з ЄС "великою справою". Він також запросив прем'єр-міністра країни Терезу Мей відразу ж після свого вступу на посаду відвідати Білий дім.

Нагадаємо, понад в 65 американських містах проходять демонстрації активістів за права меншин та іммігрантів, які протестують проти оголошеної міграційної політики новообраного президента США Дональда Трампа.