ua en ru

У США понад 65 міст протестують проти міграційної політики Трампа

У США понад 65 міст протестують проти міграційної політики Трампа Фото: протести в США

Активісти вимагають не проводити масових депортацій і захистити права нелегалів, які прибули в США дітьми

У понад 65 американських містах проходять демонстрації активістів за права меншин та іммігрантів, які протестують проти оголошеної міграційної політики новообраного президента США Дональда Трампа. Про це передає "Голос Америки".

Зазначено, що головні вимоги до новообраного президента учасників акцій по всій країні - не здійснювати масових депортацій та зберегти дію програми, яка захищає права 700 тисяч нелегалів, що прибули в США дітьми.

"Ми виступаємо єдиними фронтом - афроамериканці, вихідці з Азії, Латинської Америки - у боротьбі за імміграційну реформу. Ми віримо, що зараз республіканці мають можливість щось зробити, адже вони звинувачували Барака Обаму у тому, що він зупинив реформу. Сьогодні вони контролюють Сенат, Палату представників та Білий Дім", - зазначив активіст Ґуставо Тооррес.

Демонстрації під гаслом "Ми тут залишимось" почалися 14 січня, напередодні символічного для активістів за громадянські права свята - Дня Мартіна Лютера Кінґа молодшого, який у 50-60 роках минулого століття став лідером громадянського руху. Понад 2,5 тис. людей зібрались у суботу в Методистській Церкві, щоб вшанувати Мартіна Лютера Кінґа та заявити про свою готовність чинити опір імміграційній політиці Трампа.

Як відомо, в ході передвиборчої кампанії Дональд Трамп обіцяв скасувати дію програми, що захищає від депортації незаконних іммігрантів, які прибули у США дітьми, називаючи її неконституційною. Також новобраний президент обіцяв депортувати 3 мільйони нелегалів, які, за його словами, є злочинцями.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в США розпочався тиждень протестів проти політики Трампа щодо меншин і правосуддя.