ua en ru

Трамп склав рейтинг "фейкових новин"

Трамп склав рейтинг "фейкових новин" Фото: Дональд Трамп (flickr.com/whitehouse)

У цих новинах, зокрема, йдеться про зв’язки Трампа з Росією та її вплив на президентські вибори у США

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп склав рейтинг із 10 новин у засобах масової інформації, у яких, на його думку, оприлюднено неправдиву інформацію. Рейтинг "фейкових новин", як їх сам називає Трамп, оприлюднено на сайті Республіканської партії.

Трамп також вигадав конкурс "премій за фейкові новини" (Fake New Awards). У цих новинах, зокрема, йдеться про зв’язки Трампа з Росією та її вплив на президентські вибори у США.

Так, лідером "премії" став колумніст газети The New York Times, лауреат Нобелівської премії з економіки Пол Кругман. Він після перемоги Трампа на виборах написав, що економіка США ніколи не відновиться.

Другу сходинку посідає телекомпанія ABC News, журналіст якої Браян Росс підготував сюжет про зв'язки Трампа з Росією.

Трійку лідерів замикає телеканал CNN, який повідомив, що тоді ще кандидат у президенти і його син, Дональд Трамп-молодший, під час передвиборної кампанії мали доступ до документів, оприлюднених на WikiLeaks. Це були документи Національного комітету Демократичної партії, викрадених хакерами. Усього CNN згадується в переліку 4 рази.

Також у переліку присутні публікації журналістів видань Time та The Washington Post, у котрих йшлося про те, що Трамп розпорядився прибрати з Овального кабінету в Білому домі бюст Мартіна Лютера Кінга, перегодував рибок в басейні під час візиту до прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе, виступав перед порожнім стадіоном та про інші випадки.

Нагадаємо, раныше Міжнародна організація "Комітет захисту журналістів" (CPJ), оголосила, що президент США Дональд Трамп очолив список світових лідерів, що утискають свободу преси, намагаються замовчати критику та цензурувати громадян.