ua en ru

Трамп і Сі Цзіньпін шукають спосіб повернути великого виробника смартфонів на ринок

Трамп і Сі Цзіньпін шукають спосіб повернути великого виробника смартфонів на ринок Фото: Дональд Трамп (flickr.com/gageskidmore)

Трамп доручив допомогти компанії із Китаю американському міністерству торгівлі

Президент США Дональд Трамп і глава Китаю Сі Цзіньпін працюють над тим, щоб допомогти одному з найбільших виробників телекомунікаційного обладнання і смартфонів - китайській компанії ZTE - повернутися на ринок. Про це глава США написав у своєму Twitter.

"Президент Китаю Сі (Цзіньпін, - ред.) і я працюємо над тим, щоб дати великому китайському виробникові смартфонів ZTE швидко повернутися в бізнес", - зазначив глава США.

За його словами, допомогти компанії із Китаю вже доручено американському міністерству торгівлі.

"Занадто багато людей у Китаї (через це, - ред.) втратили роботу", - написав американський лідер.

Агентство Reuters уточнює, що ZTE була змушена призупинити свої основні операції після того, як Міністерство торгівлі США заборонило їй поставляти продукцію у Штати.

Відзначимо, що про припинення "основної виробничої діяльності" компанія оголосила 9 травня. Таку заяву компанія зробила на тлі введеної у квітні владою США заборони американським організаціям продавати ZTE свої комплектуючі.

Зазначено, що подібні заходи у Вашингтоні тоді пояснили тим, що китайський виробник смартфонів порушував санкції відносно Ірану і КНДР і продавав всупереч забороні структурам цих країн виготовлене з американських комплектуючих обладнання.

Нагадаємо, раніше Трамп і Сі Цзіньпін під час телефонної розмови домовилися про важливість збереження санкцій проти КНДР до повної ліквідації її ядерної та ракетної програм.