ua en ru

Трамп вважає, що перший день саміту G20 пройшов відмінно

Трамп вважає, що перший день саміту G20 пройшов відмінно Фото: Дональд Трамп (kremlin.ru)

Президент США чекає продуктивності від другого дня зустрічей світових лідерів

Президент США Дональд Трамп заявив, що перший день саміту G20 ( "Великої двадцятки") був відмінним. Про це він написав у своєму Twitter.

"Відмінний перший день зустрічі світових лідерів на саміті G20. В передчутті другого дня!", - написав американський лідер.

Як повідомлялося раніше, Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров розповів про основні домовленості, досягнуті в ході зустрічі президента Росії Володимира Путіна і президента США Дональда Трампа 7 липня 2017 року, в Гамбурзі (Німеччина).

Так, Лавров зазначив, що Путін і Трамп досягли чотирьох домовленостей. Зокрема, йшлося про ситуацію в Україні. Глави США і Росії домовилися створити "канал зв'язку" між представниками двох країн для просування врегулювання на підставі мінських домовленостей.

Крім того, за словами Лаврова, у Трампа немає якогось особливого плану по Україні, він прихильний мінським домовленостями.

У сирійському питанні США і Росія взяли на себе зобов'язання забезпечити перемир'я.

Також, зазначив Лавров, Путін і Трамп домовилися, що питання кібербезпеки стане предметом двосторонньої взаємодії і з цього питання буде створена робоча група. У цьому ключі обговорювалося питання втручання Росії у вибори в США.

Нагадаємо, держсекретар Рекс Тіллерсон назвав зустріч Путіна і Трампа "дуже конструктивною".