ua en ru

США самі втручаються у виборчі кампанії інших країн, - Путін

США самі втручаються у виборчі кампанії інших країн, - Путін Фото: Володимир Путін і Дональд Трамп обговорять ситуацію з виборами

Путін запевнив, що РФ не причетна до виборів 2016 року в США

США активно по всьому світу втручаються в виборчі процеси. Про це заявив президент Росії Володимир Путін в інтерв'ю телеканалу NBC.

"Я нікого не хочу образити, але Сполучені Штати скрізь, по всьому світу активно втручаються в виборні кампанії інших країн", - сказав Путін.

Він також підкреслив, що "куди пальцем на карту світу не ткнеш", скрізь будуть скарги на втручання у внутрішні політичні процеси з боку "американських офіційних осіб".

Також Путін заявив, що якщо хтось намагається впливати на внутрішні процеси в США, то вже тоді Сполученим Штатам не на що ображатися".

"Я не кажу, що це ми - ми не втручалися", - додав він.

Як повідомлялося раніше, у більш ніж 100 містах США в суботу, 3 червня, пройшли мітинги з вимогою незалежного розслідування зв'язків президента Дональда Трампа з Росією і розслідування інформації про можливе втручання Кремля в президентські вибори.

Тисячі людей прийшли на акції "Марш за правду", які пройшли від Нью-Йорка до Сан-Дієго. За даними телеканалу FoxNews, "Марш за правду" пройшов у 130 американських містах.

Організатори заходу заявили, що метою акції було донести до обраних лідерів знання того, що американці хочуть отримати відповіді".

Серед вимог мітингувальників - створення незалежної комісії з розслідування зв'язків Трампа з Росією, докладне інформування громадськості та запит з боку Конгресу, щоб Трамп опублікував свої податкові декларації.

Нагадаємо, США збережуть санкції проти РФ.