ua en ru

Трамп у промові на Генасамблеї ООН викладе власне бачення зовнішньої політики, - WSJ

Трамп у промові на Генасамблеї ООН викладе власне бачення зовнішньої політики, - WSJ Фото: Дональд Трамп (flickr.com/thejointstaff)

Трамп поскаржиться, що на США покладений занадто великий фінансовий тягар як на світового лідера

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп у своїй промові на Генеральній Асамблеї ООН у вівторок викладе власне бачення зовнішньої політики на основі принципу "Америка в першу чергу". Про це повідомляє видання The Wall Street Journal, посилаючись на джерело в Білому домі.

Так, за словами співрозмовника видання, промова Трампа об'єднає націоналістичний порядок його компанії з закликом до інших країн будувати міжнародну співпрацю також виходячи з принципів націоналізму.

"Це буде зовнішня політика, яка визначається результатами, а не ідеологіями... Те, що робить президент, - пояснення того, як принцип "Америка в першу чергу" не тільки узгоджується з метою міжнародного співробітництва, але і є раціональною основою ведення міжнародних відносин будь-якою країною", - відзначило джерело.

За даними газети, американський президент розглядає промову на Генасамблеї як "неймовірний момент і можливість продемонструвати лідерство США і цінностей країни".

Також повідомляється, що Трамп в черговий раз поскаржиться, що на США покладений занадто великий фінансовий тягар як на світового лідера, і закличе інші країни до більшої залученості в конфлікти 21 століття. За даними WSJ, президент США закличе їх до зміцнення співробітництва в боротьбі з тероризмом, до розширення співробітництва з ядерної проблеми Північної Кореї та ядерної угоді з Іраном.

Крім того, глава США має намір згадати про реформу ООН і про роль, яку окремі країни грають у підтримці режиму КНДР. Втім, невідомо, чи буде він перераховувати тих, хто допомагає Північній Кореї. Швидше за все, Трамп також висловиться щодо кризи у Венесуелі.

Нагадаємо, раніше Трамп закликав Організацію Об'єднаних Націй (ООН) спростити бюрократичні процедури.