ua en ru

Трамп просить близько 8 млрд доларів на усунення наслідків урагану "Харві"

Трамп просить близько 8 млрд доларів на усунення наслідків урагану "Харві" Фото: повінь, викликана ураганом "Харві" (twitter.com/elyk_novak)

Це лише попередня оцінка витрат на усунення наслідків стихійного лиха

Президент США Дональд Трамп звернувся до конгресу з проханням виділити 7,85 мільярда доларів на ліквідацію наслідків урагану "Харві", який вдарив по Техасу тиждень тому і спровокував великі повені. Про це повідомляє ВВС.

При цьому зазначено, що це лише попередня оцінка витрат на усунення наслідків стихійного лиха. Не виключено, що згодом ця сума зросте.

Раніше влада Техасу заявляла, що їй може знадобитися до 125 млрд доларів. У міністерстві внутрішньої безпеки з такою оцінкою заподіяної шкоди погодилися.

Нагадаємо, ураган "Харві" став найпотужнішим штормом на материковій частині США за останні 12 років. Він ударив по узбережжю 25 серпня і почав просуватися вглиб материка. Швидкість вітру в центрі урагану досягала 215 км/год, однак потім значно зменшилась.

За даними ЗМІ, загалом у результаті стихійного лиха загинули щонайменше 47 людей, близько мільйона людей були змушені покинути свої будинки. Повідомлялося, що ураган пошкодив щонайменше 100 тисяч будинків.

Зараз оцінка потужності "Гарві" знижена до тропічної депресії, але в найближчі три дні на території від Луїзіани до Кентуккі очікується сильна злива, і попередження про повені залишаться чинними для південно-східного Техасу і частин Луїзіани.