ua en ru

Трамп закликав Канаду не піднімати мита у відповідь на торговельні обмеження США

Трамп закликав Канаду не піднімати мита у відповідь на торговельні обмеження США Фото: Дональд Трамп (flickr.com/gageskidmore)

За його словами, Канада і так має високий профіцит торгівлі зі США

Президент Сполучених Штатів Америки (США) Дональд Трамп вважає, що Канада не повинна піднімати мита у відповідь на торговельні обмеження Вашингтону, оскільки країна і так має високий профіцит торгівлі зі США. Про це американський лідер написав у своєму Twitter.

"Канада ставилась до нашого сільськогосподарського бізнесу та фермерів дуже погано протягом тривалого періоду часу. З надзвичайними обмеженнями в торгівлі. Вони повинні відкрити свої ринки й зняти свої торговельні бар'єри", - підкреслив Трамп.

Голова США також додав, що Канада має "дуже високий профіцит" у торгівлі зі Штатами.

Нагадаємо, Канада заявила, що у відповідь на мита США на імпорт сталі та алюмінію введе свої - на суму в 16,6 мільярда доларів. Крім того, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо назвав американські тарифи на сталь і алюміній "образою для канадців, які гинули разом з американцями під час війни".

Зазначимо, що з сьогоднішнього дня, 1 червня 2018 року, США вводять мита на сталь і алюміній з Європейського союзу, Мексики і Канади.