ua en ru

Трамп пригрозив скоротити допомогу Палестині через її конфлікт з Ізраїлем

Трамп пригрозив скоротити допомогу Палестині через її конфлікт з Ізраїлем Фото: Дональд Трамп (Chairman of the Joint Chiefs of Staff)

Про це він заявив у ході зустрічі з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньяху

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп пригрозив скоротити грошову допомогу Палестині, якщо вона не сядя за стіл мирних переговорів з Ізраїлем. Про це він сказав на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, передає The Hill.

"Питання грошей обговорюється, і ці гроші не потраплять до палестинців, поки вони не сядуть за стіл мирних переговорів", - сказав Трамп.

Про це він заявив у ході зустрічі з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньяху.

Також президент США піддав різкій критиці лідера Палестини Махмуда Аббаса за те, що той відмовився зустрітися з віце-президентом США Майком Пенсом.

"Вони знехтували нами кілька тижнів тому і не дозволили нашому великому віце-президенту зустрітися з ними", - наголосив Трамп.

Нагадаємо, віце-президент Майк Пенс у своєму виступі перед ізраїльським парламентом 22 січня 2018 року заявив, що посольство США переїде з Тель-Авіва до Єрусалиму до кінця 2019 року.

Раніше, 6 грудня 2017 року, президент США Дональд Трамп оголосив про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю і про початок підготовки до перенесення туди американського посольства з Тель-Авіва. У свою чергу, влада Палестини заявилв, що Єрусалим є столицею їхньої держави і відкликала свого офіційного представника зі США для консультацій. Також палестинські лідери проголосували за припинення визнання Ізраїлю державою в зв'язку з рішенням Трампа.