ua en ru

Посольство США перенесуть в Єрусалим до кінця 2019 року

Посольство США перенесуть в Єрусалим до кінця 2019 року Фото: Майк Пенс і Беньямін Нетаньяху (wikipedia.org)

Пенс зробив цю заяву в своєму виступі перед ізраїльським парламентом

Посольство США переїде з Тель-Авіва до Єрусалиму до кінця 2019 року. Про це казав віце-президент Майк Пенс, передає BBC.

Пенс зробив цю заяву в своєму виступі перед ізраїльським парламентом. Повідомляється, що його ненадовго перервала група арабських депутатів, які протестували проти суперечливого заяви про переїзд посольства зробленого президентом США Дональдом Трампом.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп 6 грудня 2017 року оголосив про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю і початок підготовки до перенесення туди американського посольства з Тель-Авіва. Пізніше держсекретар Рекс Тіллерсон припустив, що це трапиться "не раніше як через три роки, хоча і це досить оптимістично".

Влада Палестини заявили, що Єрусалим є столицею їхньої держави і відкликали свого офіційного представника зі Сполучених Штатів Америки для консультацій. Також Палестинські лідери проголосували за припинення визнання Ізраїлю державою в зв'язку з рішенням президента Дональда Трампа визнати Єрусалим ізраїльською столицею.