ua en ru

Трамп пригрозив припинити виплати держсубсидій страховим компаніям

Трамп пригрозив припинити виплати держсубсидій страховим компаніям Фото: Дональд Трамп (nato.int)

При припиненні держфінансування можуть зрости тарифи на медобслуговування

Президент США Дональд Трамп пригрозив припинити урядові платежі страховим компаніям, якщо конгрес не скасує Obamacare і не прийме нову реформу охорони здоров'я. Про це Дональд Трамп написав у своєму Twitter.

"Якщо новий законопроект про охорону здоров'я не буде прийнятий у скорому часі, субсидії страховим компаніям та субсидії членам конгресу також скоро закінчаться", - написав Трамп.

Так, заява Трампа послідувала після того, як сенат не зміг скасувати закон "Про доступну охорону здоров'я", відомий як Obamaсare, прийнятий екс-президентом США Бараком Обамою в 2010 році.

Відзначимо, 26 липня в сенаті провалилося голосування за Obamacare: її скасування підтримали лише 43 сенатора, 57, в свою чергу, висловилися проти, в тому числі дев'ять республіканців. Два дні потому сенат відмовився і від часткового скасування реформи Обами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 28 липня, президент США Дональд Трамп звільнив Райнса Прибуса з поста глави апарату Білого дому і призначив на цю посаду міністра внутрішньої безпеки США Джона Келлі.