ua en ru

Трамп призначив нового голову апарату Білого дому

Трамп призначив нового голову апарату Білого дому Фото: Дональд Трамп (flickr.com/polandmfa)

Замість Райнса Прибуса виконувати обов'язки глави апарату Білого дому буде Джон Келлі

У п'ятницю, 28 липня, президент США Дональд Трамп звільнив Райнса Прибуса з поста глави апарату Білого дому і призначив на цю посаду міністра внутрішньої безпеки США Джона Келлі. Про це президент США написав у своєму Twitter.

"Я з радістю повідомляю вам про те, що тільки що призначив генерала Джона Келлі главою апарату Білого дому. Він великий американець і великий лідер. Джон також виконав чудову роботу в сфері національної безпеки. Він був справжньою зіркою моєї адміністрації", - написав Трамп.

Також президент США подякував Прибусу за виконану роботу.

"Я хотів би подякувати Рейнсу Прибусу за його службу і відданість своїй країні. Ми багато зробили, і я пишаюся ним!" - додав Дональд Трамп.

Як повідомляв раніше телеканал CNN, глава Держдепартаменту США Рекс Тіллерсон може піти у відставку ще до кінця 2017 року.

Пізніше прес-секретар Держдепартаменту Хізер Науер категорично спростувала чутки про те, що держсекретар Рекс Тіллерсон планує покинути свій пост.

"Ми поговорили з секретарем. Секретар дав ясно зрозуміти, що має намір залишитися в Державному департаменті. У нас є багато роботи, яку належить ще виконати, він це визнає. Він глибоко залучений в цю роботу", - сказала Науэр.

У той же час вона зазначила, що Рексу Тіллерсону, можливо, варто трохи відпочити.

Нагадаємо, Генпрокурор США не піде у відставку, незважаючи на різку критику Трампа.