ua en ru

Трамп пригрозив 25-відсотковими митами на автомобілі з ЄС

Трамп пригрозив 25-відсотковими митами на автомобілі з ЄС Фото: Дональд Трамп (president.pl)

Адміністрація США вивчає питання про те, чи становлять імпортовані автомобілі загрозу нацбезпеці

Президент США Дональд Трамп знову пригрозив ввести 25-відсоткові мита на європейські автівки попри обіцянку не вводити нові тарифи, поки обидві сторони не досягнуть прогресу в торгових переговорах. Про це повідомляє видання Politico.

Як зазначає видання, адміністрація США вивчає питання про те, чи становлять імпортовані автомобілі загрозу нацбезпеці, а міністр торгівлі США Уілбур Росс заявив, що розслідування, можливо, не буде завершено до виборів у Конгрес у листопаді.

"Ми збираємося накласти податок у 25 відсотків на кожен автомобіль, який надходить з Європейського Союзу", - заявив Трамп.

Чиновники адміністрації президента США також заявили, що Трамп усе ж має намір дотримуватися угоди, про яку він домовився в липні з президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером. Йдеться про домовленість працювати над "нульовими тарифами, нульовими нетарифними бар'єрами і нульовими субсидіями на неавтомобільні промислові товари".

Додамо, що у США 23 серпня набрали чинності наступні мита на китайські товари на суму 16 млрд доларів, про аналогічний крок оголосив Китай.

Нагадаємо, що Трамп і голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер домовилися про зниження торгової напруги і взаємне поступове зняття мит.

Також раніше Трамп заявив про завершення підготовки до введення мит на авто з Євросоюзу.