ua en ru

Трамп пропонує надати громадянство США майже 1,8 млн мігрантів

Трамп пропонує надати громадянство США майже 1,8 млн мігрантів Фото: Дональд Трамп (nato.int)

Трамп представив свій варіант законопроекту щодо імміграції

Президент США Дональд Трамп пропонує надати американське громадянство 1,8 млн мігрантів. Про це йдеться у повідомленні DW.

Так, Трамп представив свій варіант законопроекту щодо імміграції відповідно до якого близько 1,8 мільйона мігрантів можуть отримати громадянство США. Документ також передбачає фінансування муру на кордоні із Мексикою та більш жорстку імміграційну політику.

Як зазначається, законопроект стосується близько 800 тисяч нелегальних мігрантів, які прибули до країни дітьми і отримали дозвіл залишитися у США завдякі програмі "Відкладеної дії для тих, хто прибув у дитячому віці" (DACA), а також близько мільйон мігрантів, які мають право скористатися DACA, але досі не зробили цього.

"Пропозиція Трампа передбачає план надання громадства для мігрантів DACA, який триватиме від 10 до 12 років та вимагатиме від його учасників працювати, навчатися та демонструвати "добрі моральні якості". Документ також передбачає виділення 25 мільярдів доларів для фінансування "системи прикордонного муру" із Мексикою, згортання системи візової лотереї та обмеження підтримки для сімей мігрантів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп заявив, що Мексика є найнебезпечнішою країною в світі.