ua en ru

Трамп доручив Тіллерсону займатися санкціями проти РФ

Трамп доручив Тіллерсону займатися санкціями проти РФ Фото: Дональд Трамп (nato.int)

Дональд Трамп підписав документ про розподіл повноважень щодо введення санкцій

Президент США Дональд Трамп підписав документ, що розподіляє повноваження щодо введення санкцій проти РФ, Ірану і КНДР, а держсекретареві Рексу Тіллерсону доручив займатися рядом російських санкцій. Про це йдеться в повідомленні на сайті Мінфіну США.

Так, Тіллерсон займеться законодавчим закріпленням санкцій, які були введені при адміністрації колишнього президента США Барака Обами проти Росії через конфлікт в Україні. Також він буде курирувати ряд статей закону про санкції, які були введені проти Москви через нібито російські кібератаки на політичні організації США.

Крім того, Тіллерсон буде приймати рішення про відмову у видачі віз для тих, хто "завдають шкоди кібербезпеці будь-яких осіб, демократичних інститутів або урядів, діючи від імені влади Росії".

Повідомляється, що інші статті закону про санкції будуть курирувати міністр фінансів США Стівен Мнучин і директор національної розвідки США Ден Коутс.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у США повідомили про можливе посилення санкцій проти енергетичного та банківського секторів економіки РФ, які були накладені за агресію проти України.