ua en ru

США посилять секторальні санкції проти РФ

США посилять секторальні санкції проти РФ Фото: США pixabay.com)

Секторальні санкції проти РФ посилять через агресію проти України

США повідомили про можливе посилення санкцій проти енергетичного та банківського секторів економіки РФ, які були накладені за агресію проти України. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Повідомляється, що суворі обмеження будуть введені через місяць, з 28 листопада, на умови фінансування російських компаній, що знаходяться під санкціями з боку американських юридичних або фізичних осіб, а також з території США. Для таких російських компаній енергетичного сектора строк, на який можуть бути надані кредити, скоротиться до 60 днів з нинішніх 90, а для підсанкційних компаній фінансового сектора - до 14 днів з нинішніх 30.

При цьому, також йдеться про оновлені директиви Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США, серед підстав для посилення обмежень є нещодавно прийнятий закон про санкції щодо Росії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки (США) ввело санкції проти 8 банків Північної Кореї (КНДР).

Так, санкції покладаються на виконавчий наказ Трампа, підписаний минулого тижня, націлений на доступ КНДР до міжнародної банківської системи. Крім того, Трамп заявив, що Північна Корея більше не повинна дозволяти "загрожувати всьому світу немислимою загибеллю".