ua en ru

Трамп пообіцяв скасувати "безглузде" рішення суду по міграційному указу

Трамп пообіцяв скасувати "безглузде" рішення суду по міграційному указу Фото: Дональд Трамп розкритикував рішення суду в Сіетлі

Глава США назвав "так званим суддею" федерального суддю Джеймса Робарта

Президент США Дональд Трамп заявив, що рішення "так званого" федерального судді, яке призупиняє дію його міграційного указу, буде скасовано. Про це американський президент написав у своєму Twitter.

"Рішення цього так званого судді, яке по суті позбавляє нашу країну правозастосовуючої діяльності, безглузде і буде скасоване!" - пообіцяв Трамп у мікроблозі.

Напередодні федеральний суддя Джеймс Робарт у Сіетлі тимчасово заблокував дію імміграційного указу Трампа на всій території США. Таке рішення суддя ухвалив на час розгляду позову, поданого двома штатами, Вашингтон і Міннесота.

Генеральний прокурор штату Боб Фергюсон, коментуючи рішення федерального судді, відзначав, що воно "поклало кінець неконституційного і незаконного розпорядження президента Трампа".

Нагадаємо, раніше прес-секретар Білого дому Шон Спайсер напередодні говорив, що Мін'юст США планує оскаржити рішення судді з Сіетла "в найкоротші терміни".