ua en ru

Мін'юст США оскаржить призупинення антиміграційного указу Трампа

Мін'юст США оскаржить призупинення антиміграційного указу Трампа Фото: рішення суду про призупинення міграційного указу Дональда Трампа збираються оскаржити

У Білому домі указ Дональда Трампа вважають правомірним і доцільним

Мін'юст США найближчим часом оскаржить рішення федерального судді в Сіетлі (штат Вашингтон), який призупинив дію міграційного указу президента США Дональда Трампа. Про це заявив прес-секретар Білого дому Шон Спайсер, передає BBC.

"Указ президента ми вважаємо правомірним і доцільним", - йдеться в заяві Білого дому.

Крім того, у ній наголошується, що укази Трампа спрямовані на захист США, а президент "має конституційне право і обов'язок захищати американців".

Зазначимо, у цьому указі йдеться про припинення приймання біженців та видання віз громадянам семи держав з переважно мусульманським населенням.

Раніше в Держдепі США спростували інформацію про нібито 100 тис. анульованих у зв'язку з указом віз, у відомстві стверджують, що таких менше 60 тис.

Нагадаємо, у Детройті суддя Східного округу штату Мічиган Вікторія Робертс також тимчасово призупинила дію антиміграційного указу президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа.