ua en ru

Трамп пообіцяв обговорити з прем'єр-міністром Великобританії "справу Скрипаля"

Трамп пообіцяв обговорити з прем'єр-міністром Великобританії "справу Скрипаля" Фото: Дональд Трамп, президент США (flickr.com/thejointstaff)

Трамп пообіцяв провести переговори з Мей

Президент США Дональд Трамп заявив, що збирається обговорити з британським прем'єр-міністром Терезою Мей отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в Солсбері. Про це повідомляє Reuters.

Зокрема, за словами Трампа США готові засудити Росію, але тільки отримання фактів.

"Як тільки ми отримаємо факти, якщо ми з ними погодимося, ми засудимо Росію чи хто б це не був", - сказав Трамп.

Відзначимо, що раніше Мей заявила в парламенті, що Скрипаль був отруєний нещодавно розробленим в Росії нервовопаралітичним речовиною, що належить до групи "Новачок". На її думку, Росія з високою вірогідністю " відповідальна за отруєння колишнього розвідника ГРУ.

У результаті тим же ввечері глава МЗС Британії Борис Джонсон викликав російського посла для дачі пояснень.

"Якщо ми не отримаємо переконливої відповіді, ми приравняем це дію до незаконного застосування сили Росією проти Британії", - заявила британським прем'єр-міністр.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков заявив про відсутність зв'язку між отруєнням Скрипаля і Росією.

Скрипаль і його дочка були виявлені 4 березня в непритомному стані на лавці в парку британського міста Солсбері. Вони були госпіталізовані.