ua en ru

Трамп не може спростувати свої зв'язки з РФ, оскільки їх не існує, - Білий дім

Трамп не може спростувати свої зв'язки з РФ, оскільки їх не існує, - Білий дім Фото: Шон Спайсер стверджує, що Дональду Трампу нічого приховувати про зв'язки з РФ

Адміністрації президента США нічого не відомо про розслідування Мін'юстом контактів Дональда Трампа з Володимиром Путіним

Звинувачення президента США Дональда Трампа та його команди в неналежних зв'язках з Росією нычим не обгрунтовані, крім бездоказових витоків у пресу від анонімних джерел. Про це заявив на брифінгу прес-секретар президента Шон Спайсер.

З його слів, Трамп уже багато разів давав вичерпні пояснення того, скільки разів і про що він розмовляв з президентом Росії Володимиром Путіним і про відсутність у нього будь-яких інтересів у Росії.

"Проблема в тому, що зв'язків, які потрібно розслідувати, немає... Ви не можете спростовувати те, чого не існує. Він вже пояснював, скільки раз він розмовляв з Путіним. У нього немає інтересів у Росії. Він не може нескінченно заперечувати те, чого не існує", - підкреслив Спайсер.

Після того, як журналісти нагадали про витоки, Спайсер заявив, що йдеться лише про анонімне джерело The New York Times, а комітет з розвідки Конгресу визнав всю історію "доказово помилковою".

Спайсер також додав, що Білий дім не може перешкоджати розслідуванню цієї справи Міністерством юстиції, оскільки їм нічого не відомо про проведення такого розслідування.

"Ми про нього нічого не знаємо. Якщо у них є, що розслідувати, вони повинні робити те, що хочуть. Вони мають дотримуватися закону", - заявив прес-секретар Білого дому.

Нагадаємо, адміністрація Білого дому в п'ятницю, 24 лютого, відмовилася пропустити на регулярний брифінг прес-секретаря президента США Шона Спайсера журналістів видань The New York Times, Politico, BuzzFeed News, The Los Angeles Times і CNN.