ua en ru

Трамп спростував поширені в ЗМІ висловлювання про мігрантів

Трамп спростував поширені в ЗМІ висловлювання про мігрантів Фото: Дональд Трамп (flickr.com/Chairman of the Joint Chiefs of Staff)

За словами Трампа, він не називав мігрантів вихідцями з "брудних дір"

Президент США Дональд Трамп спростував поширені в ЗМІ висловлювання про мігрантів, яких він нібито назвав вихідцями з "брудних дір". Відповідний запис Трамп розмістив у своєму Twitter.

"Мова, яку я використовував на нараді DACA, (програма, за якою діти нелегальних мігрантів отримували відстрочку від депортації, - ред.) була жорсткою, але ті слова я не використав", - заявив Трамп.

При цьому він підтвердив свою позицію про необхідність жорсткого ставлення до міграції з країн, що розвиваються. Він також відкинув запропонований законопроект, який був спрямований на легалізацію перебування на території США так званих "мрійників" - людей, яких нелегально привезли в Сполучені Штати у дитячому віці.

Нагадаємо, раніше в ООН звинуватили Трампа в расизмі за слова про мігрантів з Африки. До цього ряд ЗМІ поширив висловлювання президента США на закритих переговорах щодо міграційного законопроекту, на яких він назвав африканських іммігрантів у США вихідцями з "брудних дірок".