ua en ru

Трамп звинуватив Китай в спробах вплинути на вибори в США

Трамп звинуватив Китай в спробах вплинути на вибори в США Фото: Дональд Трамп (Dan Kitwood/Getty Images)

При цьому американський президент не навів докази своїх слів

Президент США Дональд Трамп звинуватив Китай в активних спробах вплинути на американські вибори, не надавши доказів і пов'язавши це з триваючиою торговою суперечкою. Про це він написав у Twitter.

"Китай відкрито показав, що активно намагається вплинути і змінити наші вибори, атакуючи наших фермерів, скотарів і промислових робітників через їх відданість мені", - написав Трамп.

Трамп звинуватив Китай в спробах вплинути на вибори в США

У зв'язку з цим Трамп пригрозив відповідними заходами проти Китаю.

Трамп звинуватив Китай в спробах вплинути на вибори в США

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Дональд Трамп оголосив про введення нових мит на китайські товари. Нові мита стосуються імпорту більш ніж 5 тис. найменувань товарів, серед яких текстиль, рис, папір та інше, але було зроблено виключення для деяких категорій товарів.

Пізніше стало відомо, що Китай готує відповідні заходи на американські мита. Зокрема, Пекін заявив, що не має іншого вибору, окрім як піти на симетричні заходи. Також не виключається, що це, в свою чергу, може спонукати Трампа піти ще далі в торговельній війні. У Китаї США запевнили, що тактика тиску на Пекін не спрацює. Додамо, що Китай подав скаргу на нові американські мита до Світової організації торгівлі.