ua en ru

Трамп обговорює можливість посилення санкцій проти РФ через Сирію

Трамп обговорює можливість посилення санкцій проти РФ через Сирію Фото: Дональд Трамп розглядає можливість посилення санкцій проти Росії

Санкції також можуть посилити проти Ірану

Президент США Дональд Трамп обговорює можливість посилення санкцій проти Росії й Ірану через їхню підтримку глави Сирії Башара Асада, якого звинувачують у застосуванні хімічної зброї проти мирного населення. Про це заявила постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі в ефірі CNN.

"Президент має намір обговорити це питання, і процес обговорення вже йде", - повідомила вона.

За її словами, перша реакція Москви на жахливу трагедію, в якій загинули невинні люди, серед яких було багато дітей, була не співчуття, а констатація: "Це зробив не Асад".

"Не можна забувати, що Росія взяла на себе відповідальність за ліквідацію хімічної зброї в Сирії. Добре, що держсекретар Тіллерсон наступного тижня їде в Росію, де планує отримати відповіді на питання, що нас цікавлять", - сказала Хейлі.

При цьому вона висловила припущення, що "або Росія знала про хімічну зброю й атаки і приховала це, або була обдурена Асадом, який володіє хімзброєю без їхнього відома".

Постпред також уточнила, що інформація про те, чиї сили застосували хімічну зброю в Сирії, надійшла з секретних джерел.

"Під час наших зустрічей на цьому тижні нам розповідали про докази, нам показували докази, президент бачив докази. Всі вони, зрозуміло, засекречені, і, я впевнена, що коли вони зможуть розсекретити їх, вони це зроблять", - пояснила Хейлі.

Нагадаємо, раніше лідер республіканської більшості у Сенаті США Мітч Макконнелл заявив, що він не виключає запровадження нових санкцій проти Росії, якщо пропозиція матиме двопартійну підтримку.