ua en ru

У Сенаті США допускають додаткові санкції проти Росії

У Сенаті США допускають додаткові санкції проти Росії Фото: Мітч Макконнелл допустив можливість нових санкції проти РФ

Зокрема через її підтримку режиму сирійського президента Башара Асада

Лідер республіканської більшості у Сенаті США Мітч Макконнелл заявив, що він не виключає запровадження нових санкцій проти Росії, якщо відповідна пропозиція матиме двопартійну підтримку. Про це повідомляє "Голос Америки".

"Якщо адміністрація (Трампа) вважає, що потрібні додаткові санкції, або ми можемо домовитися щодо чогось, що матиме двопартійну підтримку, я не виключаю цього", - сказав Макконнелл, відповідаючи на відповідне запитання.

Законодавець додав, що він "бажає порозмовляти з головою комітету з міжнародних відносин Бобом Коркером про додаткові санкції проти Росії у зв’язку з її підтримкою режиму сирійського президента Башара Асада".

Зазначено, що двопартійна група сенаторів, включно з головою комітету з питань збройних сил Джоном Маккейном і високопоставленим членом комітету з міжнародних відносин демократом Бенджаміном Кардином, на початку цього року запропонували нові санкції проти РФ. І хоча законопроект уже має підтримку 19 законодавців, його ще не розглядав комітет із міжнародних відносин.

Тим часом сенатори обмірковують те, як відреагувати на втручання Росії у президентські вибори в 2016 році, продовження військових дій на сході України і підтримку режиму Асада.

Нагадаємо, на початку 2017 року сенатори запропонували законопроект, який має унеможливити президенту Трампу скасувати санкції проти Росії, пов’язані з втручанням у вибори в США або в Україну, без згоди Конгресу.