ua en ru

Трамп назвав "суворою сутичкою" лютневий авіаудар по російським найманцям в Сирії

Трамп назвав "суворою сутичкою" лютневий авіаудар по російським найманцям в Сирії Фото: Дональд Трамп (The White House)

Трамп також назвав умови для введення нових санкцій проти Росії

Авіаудар по урядовій армії Сирії та російським формуванням 7 лютого 2018 року при відбитті атаки на нафтопереробний завод в Дейр-ез-Зорі був "суворою сутичкою". Про це на спільній з прем'єром Японії Сіндзо Абе прес-конференції в Білому домі заявив президент США Дональд Трамп.

Зокрема, Трамп у коментарі щодо нових санкцій проти Росії заявив, що прийме відповідне рішення, коли РФ "дійсно на це заслужить".

"Ніхто не вів себе так жорстко з Росією, як президент Трамп. Запитайте у Москви. Вам там розкажуть, що жорсткіше за мене нікого не було...У нас була дуже сувора сутичка в Сирії - місяць тому сутичка між американськими солдатами і росіянами. Тоді багато людей загинуло, і це дуже сумно", - зазначив Трамп.

Нагадаємо, напередодні помічник держсекретаря США Уесс Мітчелл у письмових свідченнях міжнародного комітету палати представників у Конгресі заявив, що російські найманці в лютому намагалися атакувати сили США в Сирії.

Міжнародна коаліція 7 лютого завдала авіаудару по сирійським військам у районі Дейр-ез-Зора у відповідь на напад на штаб опозиційних Сирійських демократичних сил. За даними ЗМІ, в атаці сирійської армії брали участь російські найманці, а число загиблих росіян в різних джерелах суттєво відрізняється. Зокрема, російська сторона заявляла про п'ятьох загиблих. У той же час американське ЦРУ повідомляло про загибель "пари сотень росіян".