ua en ru

Російські найманці намагалися атакувати сили США в Сирії, - Держдеп

Російські найманці намагалися атакувати сили США в Сирії, - Держдеп Фото: Уэсс Мітчелл (U. S. Embassy Kyiv Ukraine)

Атака російських сил виявилася провальною

Російські найманці намагалися атакувати сили Соединенньх Штатів Америки (США) в Сирії, проте атака виявилася провальною. Про це заявив помічник держсекретаря США Уесс Мітчелл в письмових показаннях міжнародному комітету палати представників у Конгресі США.

"Безрозсудне втручання Росії в Сирію і підтримка режиму Асада підвищили ризик конфронтації з Заходом. Нещодавня невдала атака російських найманців на сили США в Сирії була одним з отрезвляющих прикладів такої поведінки", - йдеться в заяві.

Також Мітчелл в своїх свідченнях додав, що Вашингтон не прагне до конфронтації з Москвою в Сирії. Однак, "США готові застосувати силу при необхідності".

Помічник держсекретаря також нагадав про агресивну риторику Москви в період до і після нещодавніх авіаударів по хімічних об'єктах у Сирії, проведених США та союзниками.

Що стосується конфлікту в Сирії, Мітчелл підкреслив, що його можна вирішити тільки під час переговорів у Женеві.

"Ми підштовхуємо Росію до того, щоб вона була конструктивним учасником цього процесу і призвела Асада за стіл переговорів. Досі Росія ігнорувала ці заклики і замість цього стала зривати переговори", - заявив Мітчелл.

Нагадаємо, раніше в Держдепі заявили, що введення нових санкцій проти Росії залишається на порядку денному Сполучених Штатів Америки.