ua en ru

Трамп призначив Макмастера новим радником з національної безпеки

Трамп призначив Макмастера новим радником з національної безпеки Фото: Герберт Макмастер

Президент США призначив нового радника з безпеки

Президент США Дональд Трамп призначив у понеділок генерал-лейтенанта сухопутних військ Герберта Макмастера своїм помічником з національної безпеки. Про це повідомляє BBC.

Так, наступником Майкла Флінна на посаді радника з національної безпеки президента США став генерал-майор Герберт Макмастер.

"Призначив Макмастера радником з національної безпеки", - написав Дональд Трамп в своєму Twitter.

Відзначимо, минулий радник з національної безпеки США Флінн пішов у відставку через підозри в обговоренні питання зняття санкцій з російським послом у Вашингтоні Сергієм Кисляком.

Повідомляється, що Макмастеру 54 роки. Він служив в Афганістані, брав участь у війні в Перській затоці, операціях в Іраку. Генерал відомий також своїм критичним ставленням до політики США і ролі американських лідерів в роки в'єтнамської війни.

Серед інших претендентів на місце Флінна розглядався віце-адмірал ВМС США у відставці Роберт Гарвард, проте він відхилив пропозицію Трампа.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що для президента Російської Федерації Володимира Путіна збирають психологічнt досьє на президента США Дональда Трампа.