ua en ru

Трамп наполягав на закритті розслідування можливих зв'язків його кампанії з РФ, - екс-глава ФБР

Трамп наполягав на закритті розслідування можливих зв'язків його кампанії з РФ, - екс-глава ФБР Фото: Дональд Трамп (flickr.com/whitehouse)

Розслідування заважало Трампу діяти від імені країни

Навесні 2017 року президент США Дональд Трамп під час телефонних розмов з екс-головою ФБР Джеймсом Комі просив вирішити питання з розслідуванням можливих зв'язків його передвиборної кампанії з Росією. Про це йдеться в письмових свідченнях, які Комі представив Сенату США у середу, 7 червня.

Так, під час телефонної розмови 30 березня 2017 року, Трамп описав розслідування як "хмару", яка погіршує його здатність діяти від імені країни.

"Він запитав, що ми можемо зробити, щоб "підняти хмару". Я відповів, що ми розслідуємо це запитання так швидко, як тільки можемо, і що буде велика користь, якщо ми нічого не знайдемо", - написав Комі.

За його словами, Трамп також висловив надію на те, що Комі зможе знайти спосіб вийти з цієї ситуації.

Під час другої телефонної розмови, яка відбулася 11апреля, Трамп питав, чи зміг Комі вирішити питання з розслідуванням.

"Я відповів, що передав його прохання виконуючому обов'язки заступника генерального прокурора, але я не отримав відповіді. Він відповів, що "хмара" заважає йому виконувати свою роботу. Він сказав, що, можливо, він попросить його людей звернутися до виконуючого обов'язки заступника генерального прокурора", - повідомляє Комі.

Крім цього, стверджує він, Трамп додав, що був "дуже лояльний" до екс-глави ФБР.

Нагадаємо, екс-глава ФБР Комі розповів, що Трамп вимагав від нього лояльності.