ua en ru

Трамп наполягає на призначенні у Верховний суд США обвинуваченого у домаганнях номінанта

Трамп наполягає на призначенні у Верховний суд США обвинуваченого у домаганнях номінанта Фото: Дональд Трамп (GettyImages)

Голова США закликав Сенат проголосувати за кандидатуру Кавано

Президент Сполучених Штатів Америки (США) Дональд Трамп у черговий раз висловив підтримку номінованому ним на посаду судді Верховного суду Бретту Кавано, якого звинувачують у сексуальному насильстві. Про це американський лідер написав у своєму Twitter.

Голова США закликав Сенат проголосувати за кандидатуру Кавано.

Трамп наполягає на призначенні у Верховний суд США обвинуваченого у домаганнях номінанта

"Суддя Кавано показав Америці, чому я його номінував. Його свідчення були потужними, чесними і зібраними… Сенат має проголосувати", - зазначив Трамп 27 вересня відразу після завершення слухань щодо кандидатури Кавано.

Крім того, президент США розкритикував демократів, які виступають проти його номінанта, і обвинувачення на його адресу, а також назвав їх "ганебними".

Додамо, Бретт Кавано на слуханнях у Сенаті відкинув звинувачення у сексуальному насильстві. Кілька жінок звинуватили його в домаганнях на студентській вечірці на початку 80-х років. Зокрема, виступаючи в Сенаті, Кавано заявив, що не був присутній на вечірці, про яку говорили ймовірні жертви насильства. Юрист розповів, де він був у той вікенд, навів дати й імена друзів, з якими проводив час.

Нагадаємо, у кінці серпня Трамп вже писав про те, що сподівається на призначення Кавано восени.

Як писало РБК-Україна раніше, у червні суддя Верховного суду Сполучених Штатів Америки Ентоні Кеннеді оголосив, що йде у відставку. Він покинув свою посаду 30 липня. ЗМІ тоді зазначали, що відставка Кеннеді дозволить президенту США Дональду Трампу зробити суд ще більш консервативним, ніж він був.