ua en ru

Трамп направив в Конгрес звіт про стратегію США стосовно КНДР

Трамп направив в Конгрес звіт про стратегію США стосовно КНДР Фото: Дональд Трамп (flickr.com whitehouse)

В документ має бути включено опис військових вимог, необхідних для захисту інтересів США

Президент Сполучених Штатів Америки (США) Дональд Трамп направив в Конгрес звіт про стратегії держави щодо Північної Кореї (КНДР). Про казано йдеться в письме президента, опублікованому на сайті Білого дому.

"Відповідно до законодавства, я передаю вам звіт, необхідний згідно з розділом 1256 оборонного бюджету країни на 2018 рік", - зазначено в листі Трампа.

Так, розділом 1256 передбачено, що президент повинен представити Конгресу звіт про стратегію США стосовно КНДР не пізніше, ніж через 90 днів після вступу в силу закону про бюджет.

Наголошується, що у звіті повинні бути представлені оцінка і опис основних загроз, які Північна Корея представляє для національної безпеки Сполучених Штатів. Також в документ має бути включено опис оперативних планів і пов'язаних з ними військових вимог, необхідних для захисту інтересів США.

Також звіт передбачає опис, економічних, торгових і дипломатичних відносин між КНДР, Китаєм і РФ, включаючи їх вплив на уряд Північної Кореї.

Зазначимо, Трамп підписав оборонний бюджет держави 12 грудня 2017 року.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп назвав можливу дату початку переговорів з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином.