ua en ru

Трамп має намір розширити повноваження Пентагону для боротьби з ІД

Трамп має намір розширити повноваження Пентагону для боротьби з ІД Фото: Трамп має намір розширити повноваження Пентагону для боротьби з ІД

Білий дім може надати Міністерству оборони США більше повноважень

Президент США Дональд Трамп дав зрозуміти, що хоче наділити міністра оборони Джеймса Метісса повноваженнями для проведення військових операції без схвалення Білого дому, щоб прискорити боротьбу з "Ісламською державою" (ІДІЛ). Про це повідомляє The Daily Beast.

Так, Джеймс Метісс зможе починати операції без згоди Білого дому. Це завершить тривалий процес, розпочатий при колишньому президенті Обамі, коли на узгодження деяких місій йшли години або дні.

Як зазначається, у визнаних США зонах бойових дій полководці володіють такими повноваженнями. Однак для проведення операцій в "неконтрольованих і нестабільних регіонах" необхідне схвалення Овального кабінету, навіть при нанесенні авіаударів.

Повідомляється, що згода, дана Пентагону, може призвести до жертв серед американців. Прес-секретар Ради національної безпеки не відразу змогла прокоментувати ці відомості.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство оборони США (Пентагон) направило в Білий дім свої рекомендації щодо посилення боротьби з терористичною організацією "Ісламська держава" (ІДІЛ).