ua en ru

Трамп і Меркель обговорили ситуацію в Україні

Трамп і Меркель обговорили ситуацію в Україні Фото: Дональд Трамп і Ангела Меркель (bundeskanzlerin.de)

Лідери двох країн у телефонному режимі говорили про Україну і західні Балкани

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент США Дональд Трамп обговорили ситуацію в Україні в ході телефонної розмови. Про це за підсумками бесіди заявив прес-секретар Меркель Штеффен Зайберт, повідомляє прес-служба німецького уряду.

Як повідомляється, лідери двох країн говорили про Україну і західні Балкани, не вдаючись у подробиці. Також вони обговорили ситуацію в Сирії.

"Переговори зосереджені на сучасних міжнародних проблемах і питаннях торгівлі. Канцлер і президент поділяють стурбованість з приводу розвитку ситуації в Сирії, зокрема гуманітарної ситуації в регіоні Ідліб. Росію закликають до стримуючого впливу на сирійський режим і запобігання подальшої ескалації", - йдеться в заяві.

Раніше радник з питань європейської енергетичної безпеки Держдепу США Бенджамін Шмітт заявив, що Україна повинна стати частиною економіки Європи і Заходу.

Також радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон заявив, що Вашингтон готовий співпрацювати з Україною в питанні недопущення втручання Росії у вибори.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляв, що радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон готовий сприяти зміцненню відносин України та Сполучених Штатів.