ua en ru

Трамп готується призначити главу Пентагону, - WSJ

Трамп готується призначити главу Пентагону, - WSJ Фото: Дональд Трамп

Основним претендентом є Джеймс Меттіс, який при Обамі очолював Центральне командування збройних сил

Новообраний президент США Дональд Трамп розглядає на пост глави Пентагону трьох генералів. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на людей, знайомих з ситуацією навколо формування нової адміністрації.

За їх словами, основним претендентом на пост міністра оборони США генерал у відставці Джеймс Меттіс, який при Бараку Обамі деякий час очолював Центральне командування збройних сил, який відповідав за операції в Іраку і Афганістані. Як пише видання, найближчим часом Меттіс може особисто зустрінеться з Трампом.

Іншими претендентами на пост глави Пентагону WSJ назвав колишнього командувача американськими військами в Іраку і Афганістані Девіда Петреуса, а також генерала Джека Кіна, який під час виборчої кампанії був одним з радників Трампа.

Головний претендент на пост глави Пентагону також командував американськими підрозділами під час військових конфліктів в Афганістані та Іраку і був відомий як жорсткий командир морпіхів. Зокрема, йому в провину ставили вбивство 42 мирних жителів у 2004 році, коли за його наказом було завдано удару по скупченню підозрюваних у тероризмі в районі іракського міста. Як пізніше з'ясувалося, люди в пустині відзначали весілля. Тим не менш, Меттіс відмовився вибачатися за свої дії.

На посаді голови Центрального командування Меттіс вимагав силою зупинити озброєння Ірану.

Нагадаємо, WSJ розповіли, хто сформує "ядро адміністрації Трампа".