ua en ru

Трамп не буде визнавати Крим російським, - екс-посол США в РФ

Трамп не буде визнавати Крим російським, - екс-посол США в РФ Фото: Дональд Трамп

Новий глава США не приділятиме українському питанню особливої уваги

Переможець президентських виборів у США республіканець Дональд Трамп не визнаватиме анексований в України півострів Крим російським. Так вважає колишній посол США в РФ Майкл Макфол, про що він заявив в інтерв'ю телеканалу "Дождь".

"Мій прогноз, що він не буде визнавати Крим російським, тому що занадто багато країн і занадто багато людей у Конгресі і Республіканській партії не підтримують таку ідею", - сказав екс-посол.

За його словами, Трамп вважає українське питання не найголовнішим, тому не буде приділяти йому особливої уваги.

"Що стосується українського питання в ширшому плані, гадаю, що він не буде підтримувати ідею допомоги українському уряду", - зазначив Макфол.

Він спрогнозував, що президент РФ Володимир Путін і Трамп співпрацюватимуть, якщо їхні інтереси співпадуть: "Все-таки у зовнішній політиці це не якесь особисте ставлення: ти мій друг, я ваш друг, давайте налагоджувати хороші, теплі стосунки. Це не працює в цьому плані. Путін не друг. Нікому. Путін захищає російський національний інтерес, і я сподіваюся, що Трамп буде так само робити для нас. Це його робота. Коли це буде збігатися з російським інтересом, буде кооперація, співпраця, коли ні - складніше".

На думку Макфола, у Москви і Вашингтона незабаром після обрання Трампа можуть виникнути суперечності навколо угоди щодо іранської ядерної програми.

"Перша зустріч буде з приводу Ірану. Трамп обіцяв, що буде ліквідувати цей шестисторонній договір", - нагадав дипломат.

Він також не виключив, що Москва може незабаром розчаруватися в новообраному американському президентові.

Нагадаємо, раніше Макфол повідомив, що йому відмовили у видачі візи в Росію, аргументуючи це тим, що колишній посол знаходиться в списку санкцій РФ.