ua en ru

Трамп вручив Меркель рахунок на 375 млрд доларів за оборону, - джерела

Трамп вручив Меркель рахунок на 375 млрд доларів за оборону, - джерела Фото: Дональд Трамп виставив рахунок за НАТО Німеччині

У Німеччині не збираються реагувати на "такі провокації"

Президент США Дональд Трамп вручив під час зустрічі 17 березня канцлеру Німеччини Ангелі Меркель рахунок на суму 375 млрд доларів, які Німеччина, на його думку, "винна" НАТО за оборону. Про це повідомило джерело в німецькому уряді, передає The Sunday Times.

За інформацією видання, один з німецьких міністрів назвав цей рахунок "обурливим".

"Мета таких вимог - залякати іншу сторону, але канцлер сприйняла це спокійно і не реагуватиме на такі провокації", - додав міністр.

Після зустрічі з Меркель Трамп написав у своєму Twitter, що Берлін винен "величезні суми грошей НАТО і Сполученими Штатами".

З його слів, Німеччина має заплатити за надану їй "потужну і дуже дорогу оборону".

Водночас міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйєн 19 березня сказала, що у Берліна немає заборгованості перед НАТО, оскільки видатки на оборону включають в себе фінансування миротворчих місій ООН, європейських місій і боротьбу з ІДІЛ.

Нагадаємо, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель висловилася за безумовне продовження переговорів зі створення зони вільної торгівлі між Європейським Союзом і Сполученими Штатами Америки.