ua en ru

Toyota, Nissan Motor і Honda Motor закрили ряд своїх виробництв в Японії щонайменше до 14 березня

Три найбільших японських автовиробників - Toyota, Nissan Motor і Honda Motor закрили ряд своїх виробництв в Японії щонайменше до 14 березня 2011 р. Як повідомили представники Honda, продовжувати роботи на двох підприємствах компанії не представляється можливим, тому що не можна отримати необхідні запчастини для зборки автомобілів, передає РБК з посиланням на японський телеканал NHK.

Нагадаємо, напередодні з'явилася інформація, що автоконцерни тимчасово закрили ряд своїх заводів у Японії через землетруси.

Найбільший автоконцерн, Toyota, призупинив роботу двох підприємств в префектурах Івате і Міягі, які найбільш сильно постраждали через стихію. Перед ударом цунамі, що послідував за підземними поштовхами, робітники заводів були евакуйовані, проте стан самих підприємств, де вироблялися легкові автомобілі для поставок на експорт, поки невідомий.

Nissan Motor закрив чотири заводи, розташованих неподалік від столиці країни м.Токіо. Їх робота зупинена як мінімум до 14 березня ц.р. Керівництво підприємств вирішено евакуювати, проте робочі поки залишаються на своїх місцях.

Третій за величиною японський виробник, Honda Motor, заявив про закриття чотирьох своїх заводів та дослідницького центру до 14 березня ц.р.